Saturday, April 28, 2012

Kult-arc: Carrie Bradshaw

Legszívesebben minden nap írnék róla, annyira odáig vagyok a Carrie Bradshaw-jelenségért. Igen, jelenség, Carrie Bradshaw stílusa ugyanis nem egy személy stílusa - egy egész jól képzett csapat áll mögötte. Talán ezzel magyarázható a tökéletessége. Carrie Bradshaw egy tökéletes példa a kortalan stílusra - bár a sorozat több mint 10 éves, a legtöbb öltözet még ma is sikknek számítana és begyűjtene néhány elismerő, meghökkent és irigykedő pillantást.


A sorozat és a filmek a stylist-ja, Patricia Field egy alacsony, vörös hajú öreg boszorkány néni, ijesztően nagyszerű stílussal. Ő jellemzi legjobban Carrie Bradshaw-t: mix and match! Az igazat megvallva kreálmányai sokkal jobban mutatnak a szálkás és nyúlánk Sarah Jessica Parkeren, de merészsége előtt le a kalappal.




A másik személy, aki legjobban befolyásolta Carrie Bradshaw-t, az nem meglepően Sarah Jessica Parker. SJP egy leheletnyivel kényelmesebb és kevésbé merész Carrie-nél, de nem kevésbé stílusos. 






Carrie nagyon sokat tanított nekem az öltözködésről. Miért imádom annyira a Carrie Bradshaw-stílust? 5 ok:


1. Akármilyen öltözetet egyedivé tud tenni egy virággal








2. Kiegészítőként használja a melltartóját, és nem görcsösen erőlködik az elrejtésén (értsd szilikonpánt). Légy óvatos - igen keskeny a határ a stílusos és a közönséges között.







3. Ne törődik a stílus-sznobokkal - csak azért mert néhány karót nyelt önjelölt Anna Wintour szerint nem felel meg az öltözeted néhány kéretlen divattanácsnak vagy legutolsó trendnek, még nem kell eltemetni a szekrény aljára: ha úgy látod a tükörben, hogy működik, előnyös az alakodon és alkalomhoz megfelelő, akkor húzd ki magad.









4. Mer kényelmesen öltözködni. Nincs semmi gond azzal, ha néha semmi kedved a divatos felhajtáshoz.








5. Valaki egyszer azt mondta világszerte elismert festőnknek, Tóth Menyhértnek: ilyen kricc-kraccokat én is tudnék festeni, mutasd meg, hogy tudsz rendesen is festeni. És erre Tóth Menyhért festett egy csodálatos, élethű képet: semmi kricc-kracc. Ilyen Carrie Bradshaw is: bár néha úgy gondolod, hogy túl merész és csak magára aggat mindenféle göncöt, időközönként megmutatja, hogy tud ő klasszikus is lenni.







+1 Tökéletes a hasa. A SJP által birtokolt gyönyörű lapos has nem kevés munkát igényel: semmi cukor, rengeteg cardio és milliónyi rendesen végrehajtott hasprés.



1 comment: