Tuesday, July 9, 2013

Tuesday Picks // Ked(d)vtelés 09072013

Tuesday Picks 09072013
1. Don't you just love the first preview of "Isabel Marant pour H&M" collection on the designer herself? It's not the first time that I say I will buy EVERYTHING from an H&M designer collaboration that will be in stores on 14 November, but now I really mean it.  Hát nem imádni való ez a kép Isabel Marantról, amelyen a H&M-nek tervezett kollekciójának darabjaiban pózol? A képen látható laza, derékban meghúzott, hosszú ujjú mintás ruha és a Marant cipőire oly' jellemző háromszög alakú sarkakkal ellátott rojtos bokacsizma a tervezőtől megszokott stílust képviselik és méltán kerülnek az őszi-téli kívánságlisták élére. A svéd divatház és a párizsi designer együttműködésének gyümölcse november 14-től lesz elérhető.

2. Last week I forgot to bring a hat to France and since my head is very sensitive (I have headaches on a weekly basis) I could choose: or I buy one on the island we stayed (which would cost me 5 times more than usual) or I could come up with something more creative and so I did: I wore my beloved leopard scarf that I carry with me almost everywhere (a present from my mum) as a turban. It's not only good against the sun but it looks chic! On YouTube you can find many videos how to make one, here's my favorite.  Nem csak a bőrünket, de a fejünket is nagyon fontos megvédeni a nap káros sugaraitól. Ha nem szereted a kalapokat, vagy csak egyszerűen elfelejtesz fejfedőt csomagolni a nyaralásra, mint én tettem múlt héten, akkor próbáld ki a sálakból készíthető turbánt, amely nagyon sikkesen mutat majd egy maxi ruhával és szépen kiemelt szemekkel. YouTube-on rengeteg videót találhatsz, amelyek megmutatják, hogyan kell elkészíteni különböző típusú turbánokat, ide kattintva megnézheted a kedvencem.

3. I came across the, Huile Prodigieuse skin and hair oil in a French pharmacy (where else?) and they say that it is the ULTIMATE beauty secret of French women and makes wonders to the skin. In the end I decided not to buy it, but I already found a Dutch webpage where I can click it home. You can read more here.  Franciaország híres a patikáiról, amelyek általában sokkal több kincset rejtenek, mint egy egyszerű gyógyszertár. Ott találkoztam például ezzel a száraz olajjal is (Huile Prodigieuse), ami állítólag a francia nők gyönyörű bőrének első számú titka. Az olaj egy szempillantás alatt felszívódik, hidratál, valamint helyreállítja az igénybe vett arcbőrt, bőrt vagy akár a hajat is. A 98,1%-ban természetes összetevőkből álló termék elvileg beszerezhető magyar gyógyszertárakban is (de én még nem győződtem meg róla:). Itt többet is olvashatsz róla.

4.Maybe I mentioned it here already but a water spray on holidays and road trips is essential!  Talán már említettem a blogon, de most, hogy meg is tapasztaltam, bizton állíthatom, a vízspray nélkülözhetetlen kiegészítője egy forró nyári napnak.

5. One of my favorite summer recipes: melon with parma or serrano ham. Easy to prepare, low in calories and perfect finger food for summer parties.  Sárgadinnye Parma vagy serrano sonkával: kevés az ennél elegánsabb nyári előétel, ami még az alakodra is vigyáz. Ha olyan vendégeket vársz, akiket illik lenyűgözni, akkor ezzel nem nagyon lőhetsz mellé (azért előbb győződj meg róla, hogy nem-e vegetáriánus az illusztris vendég ;)

No comments:

Post a Comment