Tuesday, March 5, 2013

Tuesday Picks // Ked(d)vtelés

Tuesday Picks 05032013

1. It was incredibly hard to choose a photo out of the many glorious pictures of Grace Kelly. She had a perfect body (thin, but not skinny), she kissed legendary actors and a Prince, she won an Academy award and became a Princess, she was beautiful and gracious. Grace of Monaco is a perfect role model for every little girl out there and one of the few people on the world who should really be classified as a Star.  Hihetetlenül nehéz volt egy képet kiválasztani Grace Kelly megannyi gyönyörű fotójából. Hiszen ő oly' tökéletes volt: Oscar-díjas színésznő és hercegnő, tökéletes alakkal, ami mégsem okoz testképzavart fiatalok ezreinek, mert ő nem vékony volt, hanem karcsú. Tévében kornyikáló senkiket illetünk "sztár" névvel, miközben ezt az elnevezést csak nagyon kevesen érdemlik meg. Grace Kelly egy közülük.

2. Last weekend I watched the movie "Blood Diamond". It's a real eye-opening story starring Leonardo DiCaprio who proves once again that he's one of the best living actors. The movie emphasizes the sharp contrast between the meaning of diamond in the Western societies and in the third-world African countries. You may think diamond is a symbol of love, but did you know that up until today there is no possible way to track precisely whether a diamond has a "dirty" background or not? The pretty diamond on your engagement ring may be responsible for the death of many people. Does it really worth it? I say NO to diamonds, feel free to join me.  A hétvégén láttam először a 2006-ban készített Véres gyémánt című filmet Leonardo DiCaprióval a főszerepben. Amellett, hogy megint megállapítottam, Leo az egyik legjobb élő színész, a film témája is felkeltette a figyelmem. Míg a nyugati kultúrákban a gyémánt a szerelem jelképe, addig a(z afrikai) valóságban százak, ezrek vérét ontották gyémántért vagy gyémánt ürügyén. Mivel még ma sem létezik olyan módszer, ami 100% biztosan meg tudja állapítani egy gyémánt és az abból készül ékszerek származását, ezért jobb elkerülni. Ideje lenne leszámolni azzal az ósdi szokással, hogy a lánykérés csak gyémánttal az igazi. Akkor is egyetértenél, ha tudnád, hogy az eljegyzési gyűrűd miatt családok vesztették életüket Afrikában? Én NEMet mondok a gyémántokra!

3. Besides a little black dress and a perfectly fitting pair of jeans a striped T-shirts should be just as important part of your basic closet. Soooo easy to combine with basically anything yet it's chic. Must have for the next season (and many more to come).  A kis fekete ruha és a tökéletes farmernadrág mellett egy csíkos felsőnek is csinálj helyet az alapdarabjaid között. Ez a letisztult darab bárki ruhatárába könnyen beilleszthető elegánstól a sportosig.

4. Quote of the week. Originally this quote belongs to autumn, but I simply love these late winter-early spring days when the weather allows you to leave your winter coat behind and enjoy the first rays of the spring sun in a warm sweater.  A hét idézete. Bár ez az idézet eredetileg az őszt jellemzi, azért én élvezem a kora tavaszi napokat, amikor egy pulcsi elég és hátrahagyhatjuk végre a téli kabátunkat.

5. Yogurt with lemon. These two babies will speed up your metabolism and together they make a perfect refreshing, low-calorie dessert.  Joghurt citrommal: tökéletes nassolni való alacsony kalóriatartalommal.

1 comment:

  1. Kedves Hajni,

    Amennyiben érdekelne téged a Fashionfave csapatába való bekerülés, mint szerkesztő, kérünk vedd fel velünk a kapcsolatat az info kukac fashionfave.com címen. Sajnos közvetlen címet nem találtunk hozzád a blogon.

    Várjuk a leveledet,
    Fashionfave

    ReplyDelete