Tuesday, April 17, 2012

Ked(d)vtelés - A hét legjobbjai

Tuesday Picks

Tuesday Picks by hajniholland featuring h&m jeans

1. Anna Dello Russo tegnap ünnepelte (ki tudja hányadik) születésnapját Milánóban egy fergeteges buli keretei között. Már csak azért is igaz, hogy az esemény vetekedhet akármelyik divathéttel, mert mindenki, aki igazán számít a(z olasz) divatvilágban hivatalos volt a Vogue Japan szerkesztője és Carlo Mengucci közösen ünnepelt exkluzív szülinapi partijára. A nem létező dress-code ellenére ADR közölte a blogján a 10 öltözködési szabályt. Ha sajnos te se voltál a meghívottak között, még mindig alkalmazhatod a listát a mindennapi életben: segíthet eldönteni, hogy hogyan kell felöltözni egy buliba, ha nem akarunk eltűnni a tömegbe.

Miért szeretjük Anna Dello Russo-t? Anna Dello Russo, aki jelenleg a Vogue Japan főszerkesztője, hírnevét a Vogue Italianak köszönheti, ahol 19 év alatt feldolgozta magát a Vogue szent hármasának tagjai közé, ami nem tesz kevesebbet, mint hogy neve csak és kizárólag Anna Wintourével (Vogue America) és Carin Roitfeldével (Vogue Paris) vetekedhet. Ami lássuk be, nem rossz vetélkedő. ADR stílusa lenyűgöző, mert merészsége ellenére van benne egy hatalmas fokú tisztelet és szenvedély a stílus és divat iránt, ezért nem tűnik sem erőltetettnek, sem  nevetségesnek.

2. A hét felfedezése számomra Lizzie Garrett Mettler Tomboy Style: Beyond the Bounderies of Fashion című könyve volt, ami a soha ki nem mondott, de mindennél bámulatosabb maszkulin stílust hirdeti. Biztosan ismered azokat a lányokat, akik állandóan lapos cipőben járnak, laza kontyban van a hajuk és a farmer a legkedveltebb ruhadarabjuk, mégis lenyűgöző a kisugárzásuk (és a férfiak tapadnak rájuk). Erről szól ez a fantasztikus mű, tele gyönyörű retro képekkel. Simply love it.

Ki is írta a könyvet? Lizzi Garrett Mettler egy szabadúszó újságíró aki számos Egyesült Államok-beli magazinnak ír cikkeket, többek között a Los Angele Times-nak. Két blogot is ír, az egyik a 'tomboy stílusról' szóló fotó blog, a másik pedig a Design Watcher, ami a legfrissebb trendeket mutatja be divaton, formatervezésen, művészeten és gasztronómián keresztül. Mettler weboldala megér egy látogatást.

3. A Beatles alapításának 50. évfordulóját ünnepelve egy különleges kiadással jelentkezett a Newsweek magazin. A kiadvány számos jó minőségű fénykép segítségével kalauzolja az olvasót a legendás együttes karrierjén keresztül. A Beatles-kiadvány nem új ötlet, de kevés vetekedhet a mostanival. A magazin júniusig elérhető és nagyszerű ajándék lehet zenefanatikusoknak. (Ez lesz a barátom egyik ajándéka a szülinapjára, amit ezen a hétvégén ünneplünk.)

4. A ablakon kopogó eső romantikus képe veszít értékéből, amikor április közepe és 10 fok van. Érthető lenne tehát, hogy egy napos helyre vágyakozom, ehelyett inkább visszavágyakozom a hasonló éghajlatú, de változatosabb tájjal rendelkező Viandenbe, egy elbűvölő luxemburgi kisvárosba. Hamarosan beszámolót készítek a helyről, amit húsvétkor látogattunk meg a barátommal és a város fölött húzódó hegytetőn található kastély valamint az Ancian Cinema nevű, moziként berendezett hangulatos bár és kávézó örökre rabul ejtette a szívem.

5. Jó hír: a pattogatott kukorica nem hizlal! Persze csak az a változat, amit magadnak pattogtatsz ki egy serpenyőben, nem pedig a boltban megvásárolható, mikróban elkészítendő borzalom. További előnye az otthon pattogatott kukoricának, hogy tetszés szerint ízesítheted. Mikor valami nassolnivalóra vágyom, mindig készítek magamnak egy kis popcornt. Ha egészségesen életvitelt folytatsz, a popcorn tökéletes alternatívája a chipsnek és egyéb sós kekszeknek. Magas a rosttartalma, cukormentes és alacsony kalóriában és zsírban.

6. Eheti kedvenc sminktermékem a bronzosító, ami visszaadja a télen kifakult bőr színét és előhozza a bőröndünkben porosodó nyári hangulatot. Egy kevés az arccsontokra és a dekoltázsra, és máris frissebbnek, egészségesebbnek tűnik az ember lánya.

7. A szezon egyik legjobb darabja: a 7/8-os nadrág! Annyira stílusos, annyira 60-as évek, annyira imádom!

2 comments:

  1. Replies
    1. Grazie mille per il commento! So happy you saw this blog despite the fact that it's in Hungarian! :)

      Delete