Monday, April 16, 2012

My babies

Általában kicsit túlérzékeny vagyok a kedvenc márkáimat illetően, de úgy is fogalmazhatnék, hogy irigy. Nem szeretem őket megosztani másokkal, mert akkor nem lesznek egyediek a kedvenc darabjaim. De csak az ego beszél belőlem, ugyanis stílust egyik kedvenc divatüzletemben sem lehet kapni. Tulajdonképpen azt sehol sem lehet venni. 


Kedvenc márkáinkat számos szempont szerint válogatjuk össze. Az első és legfontosabb döntő érv persze az, hogy tetszenek-e a márka által kínált darabok. Ha nem, akkor adhatják akármilyen olcsón, akármilyen csilli-villi helyen, még pezsgőt is kínálhatnak körbe a nézelődőknek, rákfalatkákkal együtt, akkor sem fogom ott elkölteni a pénzem. Persze a rákfalatkákért bemegyek.


Második szempontnak egyértelműen az ár, valamint ár/érték kategóriák számítanak. Hiába imádom-szeretem Moschino-t, de sajnos a csini kis ruhákat és felsőket nem az én pénztárcámhoz szabták (még ha éppenséggel a pénztárcám Moschino is). 


Harmadik szempontként az üzlethelyiség hangulatát említeném meg. Igazából nagyon sokat számít, hogy hogyan is van berendezve egy bolt. Nem tudom, ki hogy van vele, de én személy szerint utálok sznob, übersikk helyeken vásárolni, ahol a kedves eladónők szemüket forgatva, negédes stílusban hozzák a tudtodra, hogy vagy veszel valamit, vagy kijjebb tessékeled a kedves kis hátsó fertályod. 


De következzenek is a cikk főszereplői: a 4 jelenlegi kedvenc, számomra is megfizethető divatmárka: 


4. H&M

Remélem ez senkinek sem meglepő. A H&M csapata (a PR-osoktól kezdve a kreatív vezetőkön át a kirakattervezőkig mindenki) nagyon jó munkát végez nap, mint nap és többféle stílusban kínálják a legutolsó divat szerint megálmodott, kevésbé jó minőségű, de kedvező árfekvésű darabokat. A H&M-et lehet kritizálni, de tény, hogy világszerte töretlen népszerűségnek örvend és nem sok budget divatház büszkélkedhet Karl Lagerfelddel, Albar Ebazzal (Lanvin) vagy Consuelo Castiglionival (Marni) mint ideiglenesen együttműködő tervezőkkel. Egy H&M üzletben mindig barátságos a hangulat, mindig van egy-két darab, amire el tudok költeni pár felesleges eurót és nagyon egyszerűen köré lehet építeni akármilyen stílusú gardróbot. Ha másért nem is, de egy-egy basic darabért biztos akárki betérne a H&M-be.


A város, ahol a kedvenc üzletem található: Delft

3. Monki


Svéd, akárcsak a H&M, de sokkal merészebb. Hasonlóan a H&M-hez a Monki mögött is egy nagyon erős marketing csapat áll, akik nem ruhákat, sokkal inkább életstílust árulnak. Légy merész! Légy fiatal! Légy szeszélyes! Tűnj ki a tömegből! Ne félj öltözködni! Nagyjából ezek az üzenetek a színes és ötletes darabok, bámulatos enteriőr valamint a megfejthetetlen hovatartozású kis Monkik mögött. Különleges élmény, hogy minden egyes darabnak (zoknitól kabátig) saját neve és ezáltal személyisége van.Itt belenézhetsz a Monki magazinba, ami tele van inspiráló írásokkal és ötletekkel. ( A linkelt szám egy hozzám közel álló téma köré terveztek: The Travel Issue. Itt találod a többi lapot.)


A város, ahol a kedvenc üzletem található: Amszterdam, Rotterdam
2. Gina Tricot

Az üzlethelyiségek hangulatát leginkább a H&M-hez hasonlítanám, azzal a kivétellel, hogy a Gina Tricotnál csak egy stílusban utaznak. A ruhák színesek, ultramódon divatosak, praktikusak és pont olyan darabokat árulnak, amilyet PONT MOST szeretnél (ezek a marketingesek mindig nagyon tudják, hogy mit akarunk). Van itt farmer, feliratos neonszínű póló és flitteres leggings, de aki kicsit kifinomultabb stílusban utazik, az is találhat magának gyönyörű ruhákat. Amit külön szeretek a Gina Tricotban az a kiegészítő-vonal. Tekintve, hogy ez is egy svéd cég, ki kell, hogy jelentsem, ezek a skandinávok tudnak valamit…A város, ahol a kedvenc üzletem található: Düsseldorf


1. Brandy and Melville

...de közel sem annyit, mint a (Amerika-mániás) olaszok. A tény, hogy Amerikában mindenki olasz, gondolom nem ismeretlen senki számára, ugyanis az amerikai álom hatalmas mértékben vonzotta és mai napig vonzza kedves talján barátainkat. Nem meglepő tehát, hogy az olasz divatcég, Brandy and Melville a Los Angeles-i életstílust reklámozza, és ebből kifolyólag hollywoodi körökben is népszerű. Ennek ellenére nem kifejezetten drága és nagyon jó minőséget kapok a pénzemért. Az üzletek enteriőrje egyszerűen elvarázsol, legszívesebben ledobnám a téli kabátom és befont hajjal ücsörögnék a tengerparton. Nem csak stílusosak a ruhák, de többségében egyszerűek, kényelmesek és ötletesek. Leginkább (oversized) felsőkben vannak otthon. Néhány promo kép kedvcsinálóként.A város, ahol a kedvenc üzletem található: Róma (de csak Amszterdamban vásároltam)
1 comment: