Tuesday, May 15, 2012

Ked(d)vtelés - A hét legjobbjai

Tuesday Picks

Tuesday Picks by hajniholland


1. Kate Moss. A múlt hétvégén teljesen megihletett Kate Moss, nem is tudom igazán, miért. Találtam róla egy tucat inspiráló képet, érdemes vetni rájuk egy pillantást.

2. Salerno. Először 2011 karácsonya után jártam Salerno-ban, a csodálatos és hangulatos dél-olaszországi városban. A májusban is makacsul kitartó hideg idő miatt legszívesebben elutaznék Olaszországba a leghamarabb induló járattal, ezért is választottam Salernot a mai nap úticéljának. Nevét sajnos elhomályosítja a közeli, hatalmasabb és híresebb (hírhedtebb) Nápoly városa, de biztosan kijelenthetem, hogy Salerno sokkal, de sokkal hangulatosabb, tisztább és az utcákon is biztonságban érezheted magad. A bulváron sétálgatva megcsodálhatjuk a tengert és élvezhetjük a napsütötte tengerparti város atmoszférát, míg a belváros szűk utcácskáit és öreg épületei egy igazi történelmi várossá teszik. A salernoi székesegyházban nyugszik Szent Máté evangélista és itt alapították az első középkori orvosi egyetemet is, ami a mai napig működik. Nemsokára olvashattok egy bejegyzést Salernoról, ami rengeteg bennfentes gasztronómiai információt is tartalmaz majd!

3. A hétvégén láttam először  a Bor, mámor, Provence (A Good Year) című filmet és rögtön fel is került a kedvenc filmjeim listájára. Gyönyörű tájképek, hihetetlenül kellemes hangulat, nosztalgikus filmzene és kedves történet jellemzi, szóval ha még nem láttad melegen ajánlom. Hiteles képet fest a dél-francia vidékről és mosollyal az arcunkon kapcsoljuk majd ki a tévét (vagy akármilyen filmnézésre alkalmas eszközt).

4. A humusz egy fantasztikusan egyszerű, de annál nagyszerűbb étel, ami megfelelő étel lehet akármilyen diétában. Alapanyag a csicseri borsó, ezért magas a tápanyag és vitamin tartalma, és nem mellesleg finom! Nagyon sokféleképpen, gyorsan el lehet készíteni és elsősorban krémként fogyaszthatjuk: kenyéren, pitán, krékeren, zöldségeken vagy köretként húsokhoz és halhoz. Diétába is könnyen beilleszthető - de csak az otthon elkészített változat!

5+6. Farmering + nagy barna táska: a kedvenc mindennapi összeállításom erre a hideg tavaszra: kényelmes és minden belefér, amit cipelni akarok.

No comments:

Post a Comment